maanantai 9. syyskuuta 2013

Hautareiän suojaaminen

Flipperirintamalla minulle tapahtui pari "rahallista onnettomuutta" tässä viimeisen kolmen viikon aikana, ja näihin "onnettomuuksiin" liittyvä matkustelu on saanut aikaan sen, etten ole ehtinyt oikein leikkiä Flopperin kanssa vähään aikaan.

Pari viikkoa sitten sain kuitenkin hautareiän reunaman suojattua mylar-kalvolla, jota tilasin kesän lopulla Marco Specialtiesista. Tämän mylarkalvon hintaa en lisää Class of 1812 -projektiin, koska ostin sitä paljon, mutta tähän sitä kuluu erittäin pieni määrä. Mylar on oikeastaan kuin kontaktimuovia, mutta järeämpää ja vähemmän taipuisaa.

Tarkoituksena on suojata hautareiän lähiympäristön maalipinta hautareiästä pois pomppaavan pallon iskemiltä. Aikaisemmassa postissahan totesin, että maali ja lakkapinta ottivat ikävästi osumaa vain muutaman testipelikerran jälkeen.

Päätin siis laittaa hautareiän ympärille "mylarkalvorenkaan" siten, että kaikkialla hautareiän ympärillä on mylarsuojaa noin kahden sentin verran. Aloitin puhdistamalla hautareiän ympäristön laimeahkolla liuottimella saadakseni kaiken vahan pois tulevan tarrapinnan alta.

Mylar-palan mallailua; kuvassa näkyvä valkoinen on mylarkalvotarran takaosa. Tein tarraan tuon suorakaiteen muotoisen kurkistusaukon lähinnä kohdistuksen varmistamiseksi. Ympyrän piirsin harpilla ja leikkelin sen varovaisesti normisaksilla.
Mylar on kohdallaan. En vielä hinkannut sitä kiinni pöytään tunteella, jotta kuvassa sen rajat näkyisivät paremmin. 
Mylarin leikkausta vapisemattomin käsin aivan hautareiän sisäreunaa pitkin.
Melkein valmis reikä, mutta valitettavasti tämän valmiimmasta tilanteesta ei ole kuvaa. Kaikki kolme tämän jälkeen otettua otosta ovat joko tärähtäneitä tai heijastusten pilaamia. Joka tapauksessa tämän kuvan kohdalla jäljellä oli enää yläreunan (keltaisen maalin vieressä) tarkkuusleikkaus. Reiästä tuli oikein mukavan näköinen, ja toivottavasti se nyt pitää maalin kiinni kentässä myös hautareiän ympärillä.

Viimeisessä kuvassa oleva punainen nuoli osoittaa outoa naarmujen peittämän näköistä kohtaa pelikentässä. Voisin vaikka vannoa, että tuossa kohtaa ei todellakaan ole tuollaista naarmutusta. Joten ennen kuin pääsen tiiraamaan tilannetta paremmin, väitän tuota jonkinlaiseksi valoitusvammaksi; kuvassahan näkyy oikealla kirkas halogeenilampun heijastus, joka ehkä saa tuon vian aikaan.

Tämä korjaus oli nopea pikkujuttu, aikaa kului vain noin puoli tuntia, jolloin yhteensä aikaa on kulunut nyt Flopperin seurassa edellisen postauksen pikkukorjaukset huomioiden noin 88 h.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti